Derfor bliver du ikke kaldt til samtale, selvom du har lavet en ansøgning, der sparker r*v

Derfor bliver du ikke kaldt til samtale, selvom du har lavet en ansøgning, der sparker rv

Du har knoklet for at få den færdig til tiden. Sendt den afsted og krydset fingre for at det her var det helt rigtige job for dig.

Du venter.

Venter lidt mere.

Og så går livet videre.

Du glemte helt du havde sendt din ansøgning afsted indtil du finder afslaget i din indbakke.

Øv.

Det var nok bare ikke meningen, tænker du mens du inderst inde er ærgerlig over endnu et afslag.

Den største fejl, de fleste begår når de sender en ansøgning: de søger jobbet

Når du sidder og skriver på din ansøgning så gør du alt hvad du kan for at overbevise din kommende arbejdsgiver om at du er den rigtige til jobbet. Det er der på sin vis ikke noget galt i. Andet end at det ved du ærlig talt ikke noget om endnu.

De fleste arbejdsgivere er meget bevidste om at der er noget der er vigtigere end din ansøgning: jeres indbyrdes kemi.

Og ingen ansøgning i verden kan afsløre om den er der.

Det er her samtalerne kommer ind i billedet.

Så når du begår den fejl at søge jobbet i din ansøgning, så springer du lidt et væsentligt trin over.

Sådan gør du i stedet

Du skal naturligvis stadig fortælle i din ansøgning hvorfor du tror du er den rigtige til jobbet. Men dit fokus skal ligge på at skaffe dig en samtale hos virksomheden. Dette gælder uanset om du søger uopfordret eller på et opslået jobopslag.

Hvad er forskellen, spørger du måske?

Forskellen ligger i at når du har fokus på at søge jobbet, kommer du hurtigt til at lyde som en selvforherliget sælger og medmindre du faktisk er sælger, så kommer det til at virke overfladisk og tomt for den der læser din ansøgning.

Hvis du derimod fokuserer på at komme til en samtale, så erkender du at det handler om at finde et match mellem mennesker der skal arbejde sammen fremover. Fordi uanset hvilket job du søger, kommer til at se andre mennesker i øjnene til samtalen og det ændrer automatisk din tilgang til sproget i din ansøgning.

Når du skriver for at komme til samtale bliver du samtidig mindet om at det er et andet menneske, der skal sidde og læse din ansøgning. Mennesker, der forstår at læse mellem linjerne og som opfanger energien i det der sendt afsted.

Her er tre tips til hvordan du kan gøre din ansøgning mere imødekommende:

  1. Skriv i billeder. Altså ikke fluffy ordsprog, men gør det tydeligt for modtageren at du har gjort dig nogle ærlige forestillinger om hvordan det ville være at træde ind på den pågældende arbejdsdag og være en del af arbejdsmiljøet. Når du tegner et billede med din ord, så gør det med fokus på hvordan dine evner ville være gode at have med på deres hold.

  2. Udelad ting, der allerede står i dit CV. Alt for tit bliver ansøgningen blot en opsummering af dit CV, hvilket gør at din ansøgning virker overfladisk. Du skal lige et spadestik dybere og give din kommende arbejdsgiver et indtryk af hvad dit CV betyder for virksomheden. Det kan være du har været salgsleder og haft succes med det, hvilket nok har givet dig nogle interessante bundlinje tal at prale med. I din ansøgning kan du fremhæve hvilke tre evner du brugte for at opnå denne succes.

  3. Skriv i dit eget sprog. Den her er vigtig. Vi er nemlig tilbøjelig til at bruge lidt finere ord end vi normalt ville gøre, når vi skriver en ansøgning. Det kommer sig nok af at kulturen på arbejdsmarkedet handler om at lederne er autoriteter som man skal "rette sig op til" når de kommer gående på gangen. Du skal matche den kommunikation du forestiller der er på den kommende arbejdsplads. Er den afslappet og uformel, så skriv mere afslappet og uformelt. Men uden at være sløset.

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!